Skip to main content

STARTUPS IN GREECE – Venture Financing Report 2022-2023

Συγγραφείς: EIT Digital & Found.ation
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά

Η συγκεκριμένη μελέτη για το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Αναλυτικότερα, αξιοποιώντας το προφίλ των νεοφυών επιχειρήσεων, εντοπίζονται οι τάσεις της αγοράς, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα και κυρίως στον αντίκτυπό τους. Αυτό το έτος, για πρώτη φορά,  παρουσιάζεται το προφίλ των Ελλήνων startuppers ανά τον κόσμο, καθώς επίσης και των  επενδυτών που έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία χρόνια.

Στη φετινή έκδοση, η έκθεση συγκεντρώνει στοιχεία χαρτογραφώντας το ελληνικό τοπίο που σχετίζεται με Venture Capital, παρέχοντας βασικές πληροφορίες για τον αντίκτυπο του προγράμματος EquiFund. Επίσης στην έκθεση καταγράφονται οι πρωτοβουλίες του HDBI τόσο για τα ιδρυτικά μέλη όσο και για τους επενδυτές, με σκοπό να σκιαγραφηθούν οι τάσεις που θα ισχύσουν τα επόμενα χρόνια.

Η έκθεση εξετάζει επίσης προσεκτικότερα τα δεδομένα που αφορούν νεοσύστατες επιχειρήσεις στην περιοχή των Βαλκανίων, παρέχοντας πληροφορίες για τα οικοσυστήματα εκκίνησης και χρηματοδότησης στην περιοχή. Επιπρόσθετα, η έκθεση καταγραφεί τις 10 πιο χρηματοδοτημένες ελληνικές startups και τα 10 πιο εξεζητημένα exit όλων των εποχών.

Leave a Reply