Skip to main content

Turning the Tide: How to finance a sustainable ocean recovery—A practical guide for financial institutions. Geneva.

Συγγραφείς: United Nations Environment Programme Finance Initiative (2021)
Γλώσσα Πρωτοτύπου: Αγγλικά

Η παρούσα μελέτη αποτελεί μία πρακτική εργαλειοθήκη κυρίως για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους επενδυτές, έτσι ώστε να προωθηθεί στροφή της χρηματοδότησης τους στη βιώσιμη γαλάζια οικονομία.
Στοχεύει στο να δώσει πρακτικές συμβουλές σε χρηματοδότες, επενδυτές για τον τρόπο αποφυγής και μετριασμού των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινδύνων και επιπτώσεων, καθώς και την ανάδειξη ευκαιριών για την παροχή κεφαλαίων σε εταιρείες ή έργα της γαλάζιας οικονομίας.
Η συγκεκριμένη μελέτη αντλεί από τις εμπειρίες και βέλτιστες πρακτικές από 50 πρωτοπόρα ιδρύματα και εμπειρογνώμονες ανά την υφήλιο. Υποστηρίζει την εφαρμογή των αρχών χρηματοδότησης της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας, οι οποίες αποτελούν βασικό πυλώνα στην αγορά για τη χρηματοδότηση μιας βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας.
Η μελέτη περιγράφει μια σειρά εύκολων συστάσεων σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης της χρηματοοικονομικής δραστηριότητας στους ωκεάνιους τομείς, επιτρέποντας στους υπεύθυνους λήψης χρηματοοικονομικών αποφάσεων να αναλάβουν άμεση δράση. Ουσιαστικά, παρέχει έναν οδικό χάρτη με λεπτομερή ανάλυση των επενδύσεων που πρέπει να αναζητηθούν ως βέλτιστες πρακτικές, αυτών που πρέπει να αμφισβητηθούν και αυτών που πρέπει να αποφευχθούν εντελώς λόγω του επιζήμιου χαρακτήρα τους.

Leave a Reply